Zivotinje
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Zivotinje

Za sve koji vole zivotinje
 
HomeHome  Latest imagesLatest images  ТражиТражи  Региструј сеРегиструј се  Приступи  

 

 Recepti i kuvanje

Go down 
2 posters
АуторПорука
ikac
stalan clan
ikac


Број порука : 81
Registration date : 24.05.2008

Recepti i kuvanje Empty
ПорукаНаслов: Recepti i kuvanje   Recepti i kuvanje EmptySun Jul 13, 2008 11:21 pm

Ovo ce biti tema gde cemo stavljati recepte,dakle budite mastoviti!Evo ja cu da krenem sa ovim receptom s obzirom da se sutra ovo kod nas sprema i da je moj omiljeni! dancing
Gulas od pecuraka

500g pecuraka
2glavice luka
3-4 paprike
2-3 paradajza
persun
biber, so
beli luk
zejtin
aleva paprika
Pokriti dno suda zejtinom, dodati seckani crni luk i proprziti kratko, dodati seckanu papriku i paradajz i dinstati dok ne omeksa. Dodati iseckane pecurke, biber, so, beli luk, 1 kasiku aleve paprike, naliti jos malo vode i krckati jos desetak minuta. Na kraju ubaciti seckani persun.
Назад на врх Go down
Schnauzer
Admin
Schnauzer


Број порука : 146
Локација : BG: Slavija/Vracar/Savski Venac
Registration date : 19.05.2008

Recepti i kuvanje Empty
ПорукаНаслов: Re: Recepti i kuvanje   Recepti i kuvanje EmptySun Jul 13, 2008 11:30 pm

Recept za cevape, pleskavice, cufte, sve sto je inace od mlevenog mesa....

-sojine klice
-jaje
-m.k. gustina(zavisi od kolicine)
-so
-praziluk(po zelji)
-golica(bele semenke, ociscena, neslana) (po zelji)

Sve izmesati, napraviti zeljeni oblik, proprziti i eto vam veggy cevapi!!!!!
Назад на врх Go down
http://www.dzumbus.blogger.ba
Schnauzer
Admin
Schnauzer


Број порука : 146
Локација : BG: Slavija/Vracar/Savski Venac
Registration date : 19.05.2008

Recepti i kuvanje Empty
ПорукаНаслов: Re: Recepti i kuvanje   Recepti i kuvanje EmptySun Jul 13, 2008 11:40 pm

Patlidzani zapeceni sa sirom

2 mala patlidzana
2 v.k. ulja
1/4 case soka od paradajza
1 casa rendanog sira
so, biber



-Rernu ukljuciti na najjace
-Patlidzane preseci uzduzno na polovine
-U posudi sa kipucom slanom vodom 6 min balansirati patlidzane. Izvaditi iz posude, preliti hladnom vodom, ocediti.
-Polovine patlidzana poredjati u pleh. Premazati ih uljem. Na svaku polovinu staviti sok od paradajza. Posoliti i pobiberiti. Posuti rendanim sirom. Zapeci u rerni oko 4 min ili dok sir ne pocne da se topi i dobije zlatnozutu boju.


Posluziti toplo uz salatu po zelji.....
Назад на врх Go down
http://www.dzumbus.blogger.ba
Schnauzer
Admin
Schnauzer


Број порука : 146
Локација : BG: Slavija/Vracar/Savski Venac
Registration date : 19.05.2008

Recepti i kuvanje Empty
ПорукаНаслов: Re: Recepti i kuvanje   Recepti i kuvanje EmptyMon Jul 14, 2008 1:03 pm

Pire od graska

-grasak (skuvan, ohladjen ili iz konzerve)
-kisela pavlaka
-so, biber

Sve mixati u blenderu dok ne dobijete kasastu masu.....

Sluziti hladno....
Назад на врх Go down
http://www.dzumbus.blogger.ba
Schnauzer
Admin
Schnauzer


Број порука : 146
Локација : BG: Slavija/Vracar/Savski Venac
Registration date : 19.05.2008

Recepti i kuvanje Empty
ПорукаНаслов: Re: Recepti i kuvanje   Recepti i kuvanje EmptyMon Jul 14, 2008 1:09 pm


Pljeskavica od zitarica

Potrebno je:
300 gr.skuvanih zitarica(integralni pirinac,jecam,raz,ovas...)
1 v.k. soja sosa
2 v.k.seckanih maslina
1 v.k.seckanih badema
malo kukuruznog brasna

Pomesati sve sastojke sa zitaricama,bez brasna.Dobro izmesati i formirati pljeskavice.Blago posuti kukuruzno brasno i peci na suvom tiganju, na srednjoj temperaturi 12 min.
Prijatno!


Последњи изменио Willica дана Mon Jul 14, 2008 1:11 pm. измењено укупно 1 пута
Назад на врх Go down
http://www.dzumbus.blogger.ba
Schnauzer
Admin
Schnauzer


Број порука : 146
Локација : BG: Slavija/Vracar/Savski Venac
Registration date : 19.05.2008

Recepti i kuvanje Empty
ПорукаНаслов: Re: Recepti i kuvanje   Recepti i kuvanje EmptyMon Jul 14, 2008 1:10 pm

Predjelo za toplo leto


Iseci integralni hleb na tanke kriske,poredjati u pleh i staviti u rernu da se zasusi(na maloj toploti).Naseckati paradajz ostrim nozem na sto sitnije kockice,staviti u posudu,dodati malo bosiljka,bibera po zelji,malo persuna,sitno sitnooo naseckanog belog luka i soli(ili vegete),i naliti maslinovim uljem.Optimalno je da mesavina odstoji oko 30ak minuta da se ukusi prozmu.Izvaditi hleb iz rerne i kasikom sipati mesavinu ulja i paradajza i zacina preko njega.
Prijatno!
Viva la Italia!!!!
Назад на врх Go down
http://www.dzumbus.blogger.ba
ikac
stalan clan
ikac


Број порука : 81
Registration date : 24.05.2008

Recepti i kuvanje Empty
ПорукаНаслов: Re: Recepti i kuvanje   Recepti i kuvanje EmptyMon Jul 14, 2008 1:19 pm

To poslednje su Brusketi,i ja ih preobozavam!Samo sto je jos bolje ako se stave i komadici krastavaca na sve to!
Назад на врх Go down
Schnauzer
Admin
Schnauzer


Број порука : 146
Локација : BG: Slavija/Vracar/Savski Venac
Registration date : 19.05.2008

Recepti i kuvanje Empty
ПорукаНаслов: Re: Recepti i kuvanje   Recepti i kuvanje EmptyMon Jul 14, 2008 1:24 pm


Veggy Lazanje


Sastojci za 6 osoba
Za lazanje:
-Kupiti kore za lazanje


Za besamel sos:

-70 g maslaca
-60 g brasna
-800-900 ml mleka
-so
-narendani muskatni oracic
-100 g narendanog sira edamera
-1 jaje
Za "fil":


-700 g brokule
-500 g ceri paradajza
-100 g kukuruza secerca




Priprema
Kore na pobrasnjenoj dasci tanko razvaljajte i izrezite u pravougle oblike (vel. 8x15 cm).
Brokulu narezite na manje cvetice, kratko prokuvajte u posoljenoj vodi, ocedite i ohladite.
Na ugrijanom maslacu uz stalno mesanje kratko popecite brasno, dodajte mleko, so, muskatni orascic i mesajte dok ne zakipi. Kuhajte na laganoj vatri 3-4 minute.
U toplo umesajte sir i jaje.
Na dno nauljene vatrostalne posude (vel. 22x36 cm) slozite deo lazanja. Po njima rasporedite deo ceri paradajza narezanih na cetvrtine, kukuruz secerac i kuvane brokule, prekrijte delom besamela, zatim ponovite postupak i zavrsite lazanjama.
Sve prelijte ostatkom besamela i pecite u rerni zagrijanoj na 200°C oko 25 minuta.
Posluzite toplo i po zelji posuti parmezanom....



P.S. Znam da su ono brusketi, obozavam ih i ja....
Назад на врх Go down
http://www.dzumbus.blogger.ba
Schnauzer
Admin
Schnauzer


Број порука : 146
Локација : BG: Slavija/Vracar/Savski Venac
Registration date : 19.05.2008

Recepti i kuvanje Empty
ПорукаНаслов: Re: Recepti i kuvanje   Recepti i kuvanje EmptyMon Jul 14, 2008 1:28 pm

Musaka od spanaca i pirinca

Sastojci
1 kg spanaća
100 grama crnog luka
80 grama ulja
300 grama paradajza
80 grama pirinča
80 grama sira
1 čaša mleka
2 jajeta
40 grama brašna
malo peršunovog lista
aleva paprika
so i biber

Način pripreme
Spanać očistite, operite i sitno iseckajte. Zagrejte polovinu količine ulja i prodinstajte spanać na njemu. Skinite sa šporeta, pa dodajte narendan sir i alevu papriku. Na preostalom ulju ispržite sitno iseckan luk, dodajte pirinač, posolite i pobiberite, pa prelijte sa malo vrele vode. Stavite na šporet i ostavite da se na umerenoj temperaturi tiho kuva.

Uzmite vatrostalni sud, podmažite ga i na dno poređajte paradajz isečen na kolutove. Preko paradajza sipajte pirinač, rasporedite ga po celoj površini, pa onda sipajte spanać. Preko spanaća stavite opet kolutove paradajza. Musaku pecite oko pola sata, pa prelijte mešavinom izmućenog jajeta, brašna i mleka. Pospite isitnjenim sirom i stavite ponovo u rernu da se peče dok ne dobije rumenu boju. Služite kao posebno jelo uz kiselo mleko.
Назад на врх Go down
http://www.dzumbus.blogger.ba
Schnauzer
Admin
Schnauzer


Број порука : 146
Локација : BG: Slavija/Vracar/Savski Venac
Registration date : 19.05.2008

Recepti i kuvanje Empty
ПорукаНаслов: Re: Recepti i kuvanje   Recepti i kuvanje EmptyMon Jul 14, 2008 1:30 pm

Pohovan celer

Sastojci
2 celera
2 jajeta
3 kašike brašna
2 kašike prezli
so, biber


Način pripreme
Celer očistite, oljuštite i skuvajte u slanoj kipućoj vodi. Poklopite posudu i kuvajte dok celer ne omekša. Celer procedite, prohladite i isecite na veće kriške. Posolite i pobiberite, uvaljajte u brašno, pa u umućena jaja, pa u prezle. Pržite na vrelom ulju dok ne porumeni sa obe strane. Poslužite toplo uz kiselo mleko
Назад на врх Go down
http://www.dzumbus.blogger.ba
ikac
stalan clan
ikac


Број порука : 81
Registration date : 24.05.2008

Recepti i kuvanje Empty
ПорукаНаслов: Re: Recepti i kuvanje   Recepti i kuvanje EmptyMon Jul 14, 2008 1:31 pm

Vegi pizza

- polugotovo smrznuto testo za pizzu, prečinka oko 30 cm
- oko 150-200g kvalitetnog vege kačkavalja za pizzu
- pečurke (šampinjoni), sveže ili kupovne (iseckane)
- kesica pizza kečapa, 100g
- smrznuti povrćni miks kukuruza, šargarepe, graška i sl.
- zelene maslinke (može sa bademom)
- ulje
- origano.

Detaljno uputstvo za početnike
---------------------------------------
Ostavite testo na sobnoj temperaturi par minuta, dotle iseckajte kačkavalj na šire listove oko 2-3mm debljine. Premažite pleh vrlo tankim slojem ulja, kao i donji deo testa, stavite testo na pleh i uključite šporet na 220 stepeni gore i dole.

Premažite testo sa malo kečapa ali prekrijte celu površinu i ivice, tako da ne zamažete pleh. Ako se to i desi, obrišite ivicom salvete kečap da ne gori i ne dimi na vrelom ulju!

Složite listove kačkavalja sa razmakom oko 1 cm po celoj površini, ali ih odmaknite 5mm od ivice da ne curi po plehu kad se otopi.

Nabacajte na listove iseckane pečurke ali ne preterujte, dovoljno je na svakih par cm po list.

Stavite ravnomerno po celoj površini povrće, posebno kukuruz, da bude gusto ali u jednom sloju.

Ponovo prekrijte to sve kačkavaljem, stavite maslinke (8-10 komada), sve prelijte kečapom i na kraju pospite origanom kao kad solite jelo.

Ako se rerna ugrejala, stavite pleh za 1 nivo ispod sredine.

Pecite oko 10 minuta i onda pratite svaki minut šta se dešava dok kačkavalj i kečap ne počnu da ključaju i dok testo ne porumeni sa strane. Nemojte nikako peći duće od 15 minuta!

www.sloboda-za-zivotinje.org
Назад на врх Go down
Sponsored content





Recepti i kuvanje Empty
ПорукаНаслов: Re: Recepti i kuvanje   Recepti i kuvanje Empty

Назад на врх Go down
 
Recepti i kuvanje
Назад на врх 
Страна 1 of 1

Permissions in this forum:Не можете одговорити на теме у овом форуму
Zivotinje :: Vegetarijanstvo :: Recepti-
Скочи на: